top of page

Ervaringen van cliënten

'Inzicht in jouw identiteit zorgt voor ontwikkeling en vitaliteit'

Anchor 1

Ik heb geleerd om meer naar mijn lichaam te luisteren en beter mijn grenzen te voelen en aan te geven. Linda zorgt voor een fijne sfeer, waarbij ik het gevoel heb dat alles er mag zijn

Ik heb de begeleiding van Linda als erg prettig ervaren. Ik heb geleerd om meer naar mijn lichaam te luisteren en beter mijn grenzen te voelen en aan te geven. Linda zorgt voor een fijne sfeer, waarbij ik het gevoel heb dat alles er mag zijn. Dit vind ik erg prettig. De gelijkwaardigheid en openheid in de sessies zorgt ervoor dat ik mij gezien en veilig voel. Linda ziet je als mens en niet als je klacht. Ik vind de aanraking in de begeleiding ook erg mooi. Dit voelt ook als een stuk bevestiging en het gevoel er te mogen zijn met alles wat op dat moment speelt. Door meer te gaan voelen, voel ik mij sterker en zit ik minder in mijn hoofd. Ik was al wel bekend met begeleiding in de vorm van praten, maar ik merkte dat ik het stukje gevoel erbij miste. Hierdoor viel ik toch snel weer in mijn patronen. Haptotherapie heeft mij dit stuk gevoel zeker gebracht, waardoor ik veel meer connectie tussen mijn voelen en denken ervaar. Ik vind het bijzonder dat ik deze begeleidingsvorm mee mocht maken en dat het mij veel heeft gebracht. Linda, ontzettend bedankt voor je begeleiding en de mooie sessies samen!

—  Jet  cliënte

Linda heeft ons zeer prettig geholpen met de omgang met onze prikkelgevoelige dochter. Naast tips voor mijn dochter zelf, is er ook aandacht voor wat dit met ons als ouders doet en wat wij hierin nodig hebben.

Linda heeft ons zeer prettig geholpen met de omgang met onze prikkelgevoelige dochter. De tips en tricks die ze ons gaf zijn direct toe te passen in de praktijk en een oordeel zal ze niet vellen. Mijn dochter voelde zich tijdens de observatie vrij en veilig bij Linda, waardoor het contact warm en liefdevol voelt. Hierdoor durfde mijn dochter zich over te geven en zichzelf te laten zien. Naast tips voor mijn dochter zelf, is er ook aandacht voor wat dit met ons als ouders doet en wat wij hierin nodig hebben.

—  De ouders van Juul, cliënte

Ik heb het contact met Linda als fijn ervaren en heel bijzonder. En het heeft mij rust gebracht.

Ik heb het contact met Linda als fijn ervaren en heel bijzonder. Ik wist niet wat het in zou houden, maar het heeft veel met mij gedaan. En het heeft mij rust gebracht –minder drukte- en ik kan nu rustmomenten pakken.

—  Tiny  cliënte

Door de oefeningen en doordat ze met respect een spiegel voorhield, kreeg ik mee inzichten in mezelf en kon ik in een fijne verbinding met mezelf en mijn omgeving staan.
 

Ondanks dat ik hulp kreeg van een psycholoog voelde ik dat ik meer lichaamsgericht aan de slag wilde gaan. Uiteindelijk kwam Linda op mijn pad. Door haar houding en uitstraling kwam ik in een open, prettige en  fijne sfeer terecht met oprechte aandacht. Door de oefeningen en doordat ze met respect een spiegel voor hield, kreeg ik meer inzichten in mezelf en kon ik in een fijne verbinding met mezelf staan en omgeving. Na elke sessie mailde Linda even met een korte warme terugblik en dat deed mij heel goed. Even nalezen en weten waar ik op mag letten, als remember. 

Linda, ga door met wat je gestart bent en volg je eigen hart. Je bent een bijzonder mens en je kunt het verschil maken door mensen weer in verbinding met zichzelf te laten staan en diens omgeving. Dankjewel voor alles.

—  Ingecliënte

Ik voelde mij ongemakkelijk en stotterde veel in situaties waar ik mijzelf geen houding wist te geven. Na een paar meetings met Linda voelde ik mij zelfverzekerd en beter in mijn vel.

Ik voelde mij ongemakkelijk en stotterde veel in situaties waar ik mijzelf geen houding wist te geven. Na een paar meetings met Linda voelde ik mij zelfverzekerd en beter in mijn vel. Linda geeft je persoonlijke aandacht en een luisterend oor. Door haar professionele begeleiding en ondersteuning is ze een absolute aanrader.

—  R.J.  cliënt

Met veel zorg, toewijding en aandacht heeft Linda twee maanden haptonomische begeleiding gegeven aan drie cliënten met een verstandelijke beperking.
Door jouw waardevolle observaties, mooi helder, warm en toegankelijk te verwoorden heb jij documenten waarmee we met deze drie cliënten nog lang mee voortuit kunnen.

Met veel zorg, toewijding en aandacht heeft Linda twee maanden haptonomische begeleiding gegeven aan drie cliënten met een verstandelijke beperking. Ik ben hierbij getroffen door grote persoonlijke ontwikkeling die Linda in deze korte periode heeft gemaakt. Dit tezamen met haar incasseringsvermogen, oog voor kwaliteit en betrouwbaarheid hebben deze stageperiode tot een warme periode gemaakt. Door jouw waardevolle observaties, mooi helder, warm en toegankelijk te verwoorden heb jij documenten waarmee we met deze drie cliënten nog lang mee voortuit kunnen. Dank daarvoor, mede ook namens mijn collega’s en de familieleden van de cliënten.

—  P.L.  Haptotherapeut/ mentor in de Gehandicaptenzorg

Al vrij snel nadat Linda gestart is, zie ik dat cliënte steeds meer is gaan durven. Ze komt meer los van haar angst, ik zie meer zelfvertrouwen en zie haar meer durven en meer praten. Ze is in het totaalplaatje vrijer geworden.

Al vrij snel nadat Linda gestart is, zie ik dat cliënte steeds meer is gaan durven. Hierdoor loopt mijn behandeling vlotter dan verwacht, gezien de lijn die ze liet zien. Ik merk dat het traject van Linda zeker ondersteunend is voor cliënte. Ze komt meer los van haar angst, ik zie meer zelfvertrouwen en zie haar meer durven en meer praten. Ze is in het totaalplaatje vrijer geworden. Het mooie is dat cliënte hetgeen aangeboden wordt ook echt kan toepassen en begrijpt. Hierdoor krijgt de angst, of het vervelende gevoel, een plaatsje voor haar en kan zij ook benoemen wanneer zij iets spannend vindt. Dit doet ze bv in de klas aan de juf. Ook dit komt zeker ten goede aan de ontwikkeling van cliënte. Wat ook zeer waardevol is aan het traject van Linda, is de manier waarop zij ouders kan betrekken in het proces. Bij angst zie je namelijk vaak bepaalde patronen die spelen in het gezin. Linda maakt ouders zich hiervan meer bewust door concreet met het doorbreken van de patronen bezig te zijn, door middel van oefeningen. Samenvattend denk ik op dit moment dat de inzet van de haptonomische begeleiding erg waardevol is in dit traject.

—  E.S.  Specialist bij spreekangst/ selectief mutisme

Ik zat toen niet lekker in mijn vel, last van hyperventilatie en vaak hoog in mijn ademhaling. Daarnaast ook problemen in mijn systeem. Linda heeft mij geholpen te ontrafelen welke problemen hier onder zaten en hierin de connectie met mijn lijf, het voelen weer ter ervaren.

Ik heb een traject gevolgd bij Linda. Ik zat toen niet lekker in mijn vel, last van hyperventilatie en vaak hoog in mijn ademhaling. Daarnaast ook problemen in mijn systeem. Linda heeft mij geholpen te ontrafelen welke problemen hier onder zaten en hierin de connectie met mijn lijf, het voelen weer ter ervaren. Verschillende oefeningen hebben mij hierin geholpen. Ik heb meer rust gevonden en dat geven anderen mij ook terug. Linda is een warm, geïnteresseerd en betrokken persoon. Zij durft zaken bloot te leggen en heeft de nodige dosis humor wat voor mij heel prettig heeft gewerkt. Ze is professioneel en heeft hart voor haar werk en haar cliënten.

—  Kim  Cliënte

Ik ben bij Linda gekomen met een vraag gerelateerd aan werk. Door de haptonomie heb ik veel inzichten gekregen en geleerd waardoor ik dit nu ook in mijn dagelijks leven kan toepassen. Ik ben nu bewuster van mijn houding en de acties die ik maak.

Ik ben bij Linda gekomen met een vraag gerelateerd aan werk. Al snel kwam ik er door Linda achter dat mijn gevoel en gedachten niet synchroon lopen. Door de haptonomie heb ik veel inzichten gekregen en geleerd waardoor ik dit nu ook in mijn dagelijks leven kan toepassen. Ik ben nu bewuster van mijn houding en de acties die ik maak. Linda heeft mij enorm geholpen met dot proces, zonder haar had ik dit niet gekund of ingezien. Haptonomie heeft mij enorm geholpen. Ik raad het daarom iedereen zeker aan!

—  Kelly  cliënte

Ze voelde zich al erg snel op haar gemak bij Linda en heeft hierdoor grote stappen kunnen maken.

We zijn met onze dochter bij Linda geweest. Ze voelde zich al erg snel op haar gemak bij haar en heeft hierdoor grote stappen kunnen maken. Linda bedankt voor de begeleiding, de inzichten en handvatten die je ons hebt meegegeven.

—  Liefs de ouders van Lize  cliënte

Deze vorm van therapie heeft mij veel inzicht gegeven en mij geholpen mijzelf weer belangrijk te vinden.

Toen ik aan deze therapie begon wilde ik graag leren stil te staan bij mijn gevoel en mijn grenzen op tijd aangeven. Bij mij moest eerst de emmer overlopen voordat ik zelf de ruimte nam om mij te uiten.

De eerste ontmoeting met Linda voelde al direct prettig en ik kreeg het gevoel dat ik er mocht zijn.

Na een aantal oefeningen en gesprekken kwamen we erachter waarom ik grenzen en ruimte innemen zo lastig vond. Deze vorm van therapie heeft mij veel inzicht gegeven en mij geholpen mijzelf weer belangrijk te vinden. Bedankt Linda!

—  Miriam  cliënte

Door de oefeningen en een spiegel voorhouden, kreeg ik meer inzichten in mezelf, kon ik op een fijne manier verbinding met mijzelf en mijn omgeving aangaan. 

Ondanks dat ik hulp kreeg van een psycholoog voelde ik dat ik meer lichaamsgericht aan de slag wilde gaan. Uiteindelijk kwam Linda op mijn pad. Door haar houding en uitstraling kwam ik in een open, prettige en  fijne sfeer terecht met oprechte aandacht. Door de oefeningen en doordat ze met respect een spiegel voor hield, kreeg ik meer inzichten in mezelf en kon ik in een fijne verbinding met mezelf staan en omgeving. Na elke sessie mailde Linda even met een korte warme terugblik en dat deed mij heel goed. Even nalezen en weten waar ik op mag letten, als remember. 

 

Linda, ga door met wat je gestart bent en volg je eigen hart. Je bent een bijzonder mens en je kunt het verschil maken door mensen weer in verbinding met zichzelf te laten staan en diens omgeving. 

Dankjewel voor alles.

bottom of page